ZENZINNIG
Een moment van Zen, het is leegte in geen leegte, het geeft diepte in geen diepte!

Over Mij

 

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Renate Basseman, ik ben getrouwd en ik heb drie kinderen. Ik woon in het mooie Twente, in Hengelo ov. Mijn website is ontstaan doordat ik een vondst voor mezelf deed. Ik ontdekte dat ik het maken van Kunst met enkel een Pen en A3 papier, een heerlijke bezigheid vond en vind. Inmiddels is dat meer en meer de Oost Indische inkt geworden. Maar ja, dit alles is eigenlijk ook niet zo gek, want als ik terug denk aan hoe ik was als kind en als jonge dame toen ik nog op school zat!! Ik herinner mij nog wel dat ik altijd op de hoekjes van mijn schrift en blaadjes iets aan het tekenen was met de pen, terwijl ik half oplettend, half tekenend luisterde naar de uitleg van de leraar. Hahaha.

Maar vandaag de dag gebruik ik meer dan alleen de pen, ik werk met Oost Indische Inkt en met Acryl verf. Het maken van iets moois, geeft mij een moment van Zen op een mooie dag. Ik werk intuïtief, daarmee wil ik zeggen, dat mijn kunstwerken pas ontstaan op het moment dat ik er aan begin. Ik bedenk van tevoren nooit wat ik ga maken en met welke technieken. Ik weet dus eigenlijk nooit hoe het werk gaat worden. De inkt flow, zo noem ik dat, de inkt gaat zijn eigen weg, net als water dat doet. Dat maakt het zo bijzonder. Iedere tekening, schildering is uniek. Het wordt wat het wordt. Ik ben steeds weer verbaasd over wat er is ontstaan. Dat vindt ik zo bijzonder leuk aan deze vorm van Kunst. Ik kom in een flow van energie terecht, en de problemen van alle dag verdwijnen even naar de achtergrond. Het is mijn vorm van Meditatie!! 

Als ik voor iemand een kunstwerk mag maken, dan doe ik dat puur op gevoel. Zo ontstaan mijn aparte, unieke, bijzondere en zeer persoonlijke kunstwerken.

Voor mij zijn ze allemaal even bijzonder en ik koester elke tekening, elk schilderij. Misschien zit jou eigen unieke kunstwerk er ook wel tussen, en hangt er straks ook iets heel bijzonders bij jou aan de muur. Mocht je nu denken, ik wil eigenlijk ook wel graag een tekening die speciaal voor mij gemaakt is, mail me dan gerust op natuurspirit@gmail.com voor informatie. Of maak gebruik van het mailformulier op de pagina Contact. Ik maak graag iets bijzonders voor je!

Ik wens je veel plezier met kijken.

Liefs Renate