ZENZINNIG
Een moment van Zen, het is leegte in geen leegte, het geeft diepte in geen diepte!

Over Mij

 

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Renate Basseman, ik ben getrouwd en ik heb drie kinderen. Mijn website is ontstaan doordat ik een vondst voor mezelf deed. Ik ontdekte dat ik het maken van Kunst met enkel een Pen en A3 papier, een heerlijke bezigheid vond en vind. Maar ja, eigenlijk ook niet zo gek, want als ik terug denk aan hoe ik was als kind en als jonge dame toen ik nog op school zat!! Ik herinner mij nog wel dat ik altijd op de hoekjes van mijn schrift en blaadjes iets aan het tekenen was met de pen, terwijl ik half oplettend, half tekenend luisterde naar de uitleg van de leraar. Hahaha.

Maar vandaag de dag gebruik ik meer dan alleen de pen, ik werk met Oost Indische Inkt en met Acryl verf. Het maken van iets moois, geeft mij een moment van Zen op een mooie dag. Ik werk intuïtief, dat betekend dat ik lijnen trek zonder er van tevoren een beeld bij te hebben. Ik weet dus eigenlijk nooit hoe het werk gaat worden. Dat maakt het zo bijzonder. Iedere tekening is uniek. Het wordt wat het wordt. Ik ben steeds weer verbaasd over wat er is ontstaan, dan weer een dier, maar toch ook weer geen echt dier, dan weer een vorm maar ook weer geen echte vorm. Er ontstaat steeds weer een vormeloos geheel maar toch wel een vormend geheel. Ook al staat er soms bijna niets, toch is het iets. Dat vindt ik zo leuk aan deze vorm van Kunst. Ik kom in een flow van energie terecht, mijn hoofd wordt zo heerlijk leeg, en de problemen van alle dag verdwijnen even naar de achtergrond. Het is mijn vorm van Meditatie!! 

Als ik voor iemand iets moet gaan maken, doe ik dit puur op gevoel, ik zoom in op de energie van de persoon waarvoor ik iets moet maken, en als vanzelf volgen mijn handen de richting die de pen op lijkt te willen gaan. Zo ontstaan er mooie lijnen en vormen, die speciaal zijn afgestemd op de energie van degene waarvoor ik het maak. Ik kleur wat ontstaan is op gevoel in, net zolang totdat het voor mijn gevoel klaar is. Zo ontstaan mijn aparte, bijzondere en persoonlijke kunstwerken.

Voor mij zijn ze allemaal even bijzonder en ik koester elke tekening. Misschien vindt jij jou vorm er ook wel tussen. En mocht je nu denken, ik wil eigenlijk ook wel graag een tekening die speciaal voor mij gevormd is, mail me dan gerust voor informatie. Ik maak het graag voor je!

Ik wens je veel plezier met kijken.

Liefs Renate