Midnightblue

Bij mij zul je niet schuilen. Bij mij zul je jezelf ontdekken. Bij mij zul je nergens anders zijn dan bij jezelf! Renate Basseman

 

                                                                                    

Over mij en zen zijn

Graag deel  ik hier nog een andere passie van mij, ik ben zeer geïnteresseerd in Zen, en Zen zijn. Ik hou van de Japanse Zen tuinen en Zen tekenen. De diepgang die vaak te vinden is in de prachtige Zen spreuken, zet mij dan weer aan het denken en geeft mij weer inspiratie om verder te gaan. Daarom hier een pagina die gewijd is aan Zen.

Als je Zen aan je leven toevoegt zul je meer in lijn komen met jezelf en met de Universele Energie. Synchroniciteit komt dan samen met jouw energie, waardoor je meer succes zult hebben op alle vlakken in je leven. Ineens valt alles dan op zijn plek, die lang gekoesterde wens of die nieuwe baan. Maar dit vergt wel vertrouwen. Vertrouwen op het "grote plan" van de "Grote Schepper". Het Universele Web waar ieder onderdeel van is, het zogeheten "Al dat Bestaat", "Al dat is". Voor ieder van ons is er een plek. Voor iedereen van ons is er een reden dat je hier bent. Je hebt je eigen unieke pad, dat je volgt op dat Web, waarmee alles en iedereen met elkaar verbonden is. Maar om de juiste weg op dit Web te volgen, is het goed om af en toe eens stil te blijven staan, en te kijken of je nog wel de juiste koers vaart. Daar komt Zen om de hoek kijken. Je gaat de leegte van Zen in om even tot stilstand te komen. Hoe stiller je wordt, hoe meer je hoort en voelt. We vliegen maar van hier naar daar en zijn druk met van alles. Hoe drukker we zijn hoe minder we in de gaten hebben, dat we overspannen raken en overprikkeld. Om deze cirkel weer te doorbreken, moeten we weer aandacht krijgen voor wat we echt belangrijk vinden. Wat we willen, hoe we ons voelen, wie we nu werkelijk zijn. We moeten onze aandacht weer terugbrengen naar het NU. Ben je bijvoorbeeld aan het koken, doe dit dan weer met de volledige aandacht. Ben je aan het eten, doe dit dan weer rustig en ongestoord. Richt je aandacht op je handeling van exact dit moment, waarin je nu zit.

Ook onze gedachten zorgen voor veel onrust. Ben je de hele dag negatief over jezelf, dan zorgt dit voor negatieve energie die negatieve dingen aantrekt. We moeten weer "Zuiver"worden. Zeg eens tegen jezelf, ik ben goed zoals ik ben met al mijn fouten, ik mag fouten maken en tekortkomingen hebben. Ik ben lief, ik ben zorgzaam etc. Positief trekt positief aan. Oordeel niet, maar deel je oor. Degene die oordeelt, zal zelf beoordeeld worden. Accepteer dat ieder is waar die is op dit moment.

Hieronder nog een paar krachtige zen spreuken van mij;

- Geen pad is te ver als hij je huiswaarts brengt!!

- Het licht is daar waar het donker zelf niets ziet!!                                   

- Wonderen vinden alleen plaats wanneer je vertrouwen hebt!!

- Laat zijn wat is!!


Wil jij graag weer in contact komen met je eigen 'Ziel'? Wordt weer jezelf!  Neem contact met me op via natuurspirit@gmail.com. Het pad van het vinden van jezelf, laat zich ook goed combineren met een klanksessie specifiek voor jouw. Zie voor meer informatie over deze persoonlijke klanksessie de website;  http://klankvanjouwziel.nl/


Volg mij op Facebook!!

Copyright 2017